Algen en mos

Ziet u ze ook wel eens; van die rieten daken die helemaal verzadigd zijn van algengroei? Deze algen zien eruit als een slijmerige zwarte laag als het dak vochtig is. De afgelopen jaren zijn algen en mos een steeds groter effect gaan hebben op de rieten daken. Op daken van een paar jaar oud is regelmatig algengroei te zien. regelmatige algen reiniging houdt uw dak schoon.

De oplossing: aanbrengen van algenreinigingsmiddel

Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van uw hooiberg is het belangrijk dat algen geen kans krijgen een afsluitende laag te vormen op het rieten dak. Hierdoor is het rieten dak in staat sneller te drogen en zal de levensduur verlengd worden. Pape Hooiberg adviseert u daarom om het rieten dak van uw hooiberg eens per twee jaar te laten behandelen met een algenreiniger of algenbestrijdingsmiddel. Het rieten dak blijft schoon en ziet er mooi en fris uit.

Wij brengen het middel met onze professionele spuitinstallatie aan en kunnen in korte tijd uw dak geheel behandelen. Tevens spoelen wij de planten in uw tuin af met water. Naast de rieten daken van onze hooibergen kunnen wij ook alle andere rieten daken met de algenreiniger behandelen.

Ook voor dakpannen

Pannen- en leien daken zijn ook uitstekend met ons product te behandelen. Op pannen- en leien daken vormen zich minder snel algen en mos dan op rieten daken, maar na verloop van jaren is er toch altijd sprake van vervuiling. Ook deze vervuiling (mos en algen) is prima te verwijderen met ons algen reinigingsmiddel. Het tast de pannen niet aan omdat het voor de kwetsbare rieten daken geschikt is. Ons advies is om bij sterk vervuilde pannen daken het dak in twee achtereenvolgende jaren de behandeling te herhalen.

De kosten van een algenreiniging berekenen wij per m2 dakoppervlak. Deze bedragen € 1,40 per m2 incl. Btw. Beneden de 200 m2 dak komt er een bijdrage in de voorrijkosten bij van € 60, – excl. Btw.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om algen reiniging in te zetten voor uw hooiberg/woonhuis?

Een adviesgesprek is gratis en vrijblijvend.

villa met rieten dak
  • Behoud van het rieten dak
  • De uitstraling van uw hooiberg/woonhuis blijft behouden
  • Geen rommel in uw tuin
  • Korte behandeling (1 uur)
  • Biologisch afbreekbaar
  • Geen schadelijke effecten voor hogere planten en gras
uitvoering van algen reiniging
algen reiniger op het rietendak
algen reiniger op pannen dak
pannen dak behandeld met algen reiniging

4 roedige hooiberg met tasvloer van slieten

Prijzen

Maatwerk hooiberg bouwen; prijzen vanaf €7.300,- incl. btw De prijzen van een hooiberg bouwen hangen af van de wijze waarop

Reviews

Paul van Dormael - Soest
"Ik wilde graag een hooibergschuur laten bouwen die goed past bij deze locatie en het landelijk gebied van Soest. Ik zocht daarvoor iemand die het op de originele, ambachtelijk manier kon bouwen. Rutger Pape kwam bij mij over als een betrouwbare bouwer en ik had al eerder gerealiseerde projecten van hem bekeken. Ik ben heel tevreden over de werkwijze, het nakomen van afspraken, de gebruikte materialen en het uiteindelijke resultaat. Het contact was plezierig en de prijs-kwaliteitsverhouding is goed. Je krijgt echt ‘waar voor je geld’. Bedankt!"
Henk Larsen - Eemnes
“Op zoek naar iemand die een zo origineel mogelijke hooiberg kon bouwen, kwam ik bij Pape Hooiberg terecht. Bij het gesprek was er een juiste klik, en werd heel duidelijk begrepen wat mijn wensen waren. Het aanbod was binnen mijn verwachting en het resultaat en afspraken laten niets te wensen over! Ik zou zeker een ander adviseren door Pape een hooiberg te laten bouwen, omdat ze dit met passie doen en ik zeer tevreden ben over het resultaat.”