Pape Hooiberg: ervaren vakspecialisten in het oude ambacht

Pape Hooiberg bouwt hooibergen nog steeds op de authentieke manier. De oorspronkelijke materialen en constructie van de hooibergen zorgen voor gedegen kwaliteit en een gegarandeerd langere levensduur dan prefab gebouwde hooibergen.

Kennis, ervaring en uitvoering in eigen beheer

Vanuit liefhebberij hebben we onze kennis en ervaring over streekgebonden bouwstijlen, constructies en hooibergtypen steeds verder uitgebouwd. Dit maakt de medewerkers van Pape Hooiberg tot ervaren vakspecialisten.

Voor onze klanten is het prettig dat we alle kennis en ervaring zelf in huis hebben. Ieder project voeren we van begin tot eind in eigen beheer uit. We zijn daarbij niet afhankelijk van andere partijen en er is altijd één vast aanspreekpunt voor klanten. Dit zorgt voor korte communicatielijnen en slagvaardigheid en komt de prijs, de kwaliteit en de snelheid van de bouw ten goede.

Duurzame materialen met lange levensduur

Pape Hooiberg werkt graag met duurzame materialen. Hout wordt lokaal gewonnen en komt uit Nederland. Het riet komt, afhankelijk van de specifieke situatie, uit Nederland, Europa of China. De keuze van het riet wordt bepaald door de vorm en het oppervlakte van de kap. De eenroedige hooibergen bouwen we veelal af met Duilenriet. Dit riet is licht en heeft een dikke, poreuze stengel. De spitse structuur maakt het geschikt om hooibergen te bedekken. De andere hooibergen worden bedekt met normaal dekriet.

douglas stammen
drents vlechtwerk detail
Rutger Pape bij hooiberg

Pape Hooiberg

  • Alle specialistische vakkennis en ervaring in eigen huis
  • Eén aanspreekpunt voor klanten
  • Korte communicatielijnen
  • Transparante prijzen en goede prijs-kwaliteitsverhouding
  • 10 jaar garantie op de volledige hooiberg

De hooiberg is terug!

Als liefhebber van landelijk wonen besteedt u veel tijd en aandacht aan uw woning en erf. Dat doet u met zorg, zodat de oorspronkelijke stijl en sfeer bewaard blijven.

De laatste jaren is het bouwen van hooibergen helemaal terug. Steeds meer erven worden in ere hersteld met een hooiberg. Ze geven het erf een karakteristieke uitstraling en versterken de landelijke sfeer waar we zo van houden.

4 roedige hooiberg met tasvloer van slieten
4 roedige hooiberg met tasvloer van slieten

Wilt u een hooiberg op maat, die perfect past bij uw (monumentale) woning en erf?

Een eerste adviesgesprek is gratis en vrijblijvend.

steltenberg met drents vlechtwerk

Hooiberg bouwen

Hooiberg bouwen Net als u houden we de historie op uw erf graag zichtbaar en voelbaar. Tegelijkertijd stellen we de

4 roedige hooiberg met tasvloer van slieten

Prijzen

Maatwerk hooiberg bouwen; prijzen vanaf €7.300,- incl. btw De prijzen van een hooiberg bouwen hangen af van de wijze waarop

Reviews

Paul van Dormael - Soest
"Ik wilde graag een hooibergschuur laten bouwen die goed past bij deze locatie en het landelijk gebied van Soest. Ik zocht daarvoor iemand die het op de originele, ambachtelijk manier kon bouwen. Rutger Pape kwam bij mij over als een betrouwbare bouwer en ik had al eerder gerealiseerde projecten van hem bekeken. Ik ben heel tevreden over de werkwijze, het nakomen van afspraken, de gebruikte materialen en het uiteindelijke resultaat. Het contact was plezierig en de prijs-kwaliteitsverhouding is goed. Je krijgt echt ‘waar voor je geld’. Bedankt!"
Henk Larsen - Eemnes
“Op zoek naar iemand die een zo origineel mogelijke hooiberg kon bouwen, kwam ik bij Pape Hooiberg terecht. Bij het gesprek was er een juiste klik, en werd heel duidelijk begrepen wat mijn wensen waren. Het aanbod was binnen mijn verwachting en het resultaat en afspraken laten niets te wensen over! Ik zou zeker een ander adviseren door Pape een hooiberg te laten bouwen, omdat ze dit met passie doen en ik zeer tevreden ben over het resultaat.”

Wilt u een hooiberg op maat, die perfect aansluit bij de stijl van uw woning of erf?