Hooiberg restauratie

Vroeger had ieder boerenbedrijf een of meerdere hooibergen. Allemaal op de oorspronkelijke wijze gebouwd. Degelijk en duurzaam met een kapconstructie die in hoogte verstelbaar was. Al dan niet uitgebouwd tot steltenberg of schuurberg en afgewerkt met specifieke streekgebonden details.

Restauratie van monumentale hooibergen

Pape Hooiberg bouwt niet alleen nieuwe hooibergen, maar restaureert ook bestaande hooibergen. Als de staat van de hooiberg het toelaat, is dat erg de moeite waard. Zeker als het een uniek of monumentaal exemplaar betreft, met authentieke details die afgestemd zijn op de (monumentale) boerderij, het woonhuis of het erf waar de hooiberg onderdeel van is.

Hooiberg restaureren met authentieke onderdelen en materialen

Soms wordt een hooiberg volledig gerestaureerd. Soms is restauratie slechts nodig op onderdelen. Bijvoorbeeld wanneer alleen de roedes, de lanen of de rieten kap in slechte conditie is. We gebruiken zoveel mogelijk originele materialen en onderdelen die nog beschikbaar zijn, om de hooiberg weer in de oorspronkelijke staat terug te brengen. Het rietdekkerswerk wordt uitgevoerd door Pape Rietdekkers in Doetinchem

drents vlechtwerk detail
schuurberg met vlechtwerk en eiken potdekselwerk

Wilt u voor uw hooiberg:

  • Nieuwe wanden opgetrokken uit steen of gepotdekseld hout
  • Wanden van riet met Drents vlechtwerk
  • Een nieuw rietendak
  • Een karakteristieke draaiwerkconstructie
  • Nokafwerkingen van zink of koper

Pape Hooiberg heeft de kennis en ervaring in huis!

Uitgebreide kennis van kenmerkende details en bouwstijlen

Pape Hooiberg beschikt over jarenlange ervaring met hooibergen bouwen en heeft uitgebreide kennis van de kenmerkende bouwstijlen die van oorsprong te vinden zijn in de verschillende streken in Nederland.

nokdetail 2 roedige hooiberg

Pape Hooiberg

  • 20 jaar ervaring met authentieke hooibergen bouwen
  • Specialistische kennis van streekgebonden bouwstijlen
  • 100% maatwerk, passend bij uw erf
  • Lokaal gewonnen hout en duurzame materialen
  • 10 jaar garantie op de volledige hooiberg

Wilt u graag uw hooiberg weer in de oude staat terugbrengen?

Een adviesgesprek is gratis en vrijblijvend.

Onze authentieke types hooibergen

Reviews

Paul van Dormael - Soest
"Ik wilde graag een hooibergschuur laten bouwen die goed past bij deze locatie en het landelijk gebied van Soest. Ik zocht daarvoor iemand die het op de originele, ambachtelijk manier kon bouwen. Rutger Pape kwam bij mij over als een betrouwbare bouwer en ik had al eerder gerealiseerde projecten van hem bekeken. Ik ben heel tevreden over de werkwijze, het nakomen van afspraken, de gebruikte materialen en het uiteindelijke resultaat. Het contact was plezierig en de prijs-kwaliteitsverhouding is goed. Je krijgt echt ‘waar voor je geld’. Bedankt!"
Henk Larsen - Eemnes
“Op zoek naar iemand die een zo origineel mogelijke hooiberg kon bouwen, kwam ik bij Pape Hooiberg terecht. Bij het gesprek was er een juiste klik, en werd heel duidelijk begrepen wat mijn wensen waren. Het aanbod was binnen mijn verwachting en het resultaat en afspraken laten niets te wensen over! Ik zou zeker een ander adviseren door Pape een hooiberg te laten bouwen, omdat ze dit met passie doen en ik zeer tevreden ben over het resultaat.”

Wilt u een hooiberg op maat, die perfect aansluit bij de stijl van uw woning of erf?