Maatwerk hooiberg bouwen; prijzen vanaf €7.300,- incl. btw

De prijzen van een hooiberg bouwen hangen af van de wijze waarop de hooiberg wordt gebouwd en de materialen die worden gekozen. Pape Hooiberg bouwt maatwerk hooibergen vanaf €7.300,- incl. btw. Het toepassen van onder meer eiken gebinten, Douglas en Larix hout is een investering die zich terugbetaald in een langere levensduur. U geniet jaren langer van uw hooiberg,

Onze prijs is transparant en altijd een totaalprijs

De prijzen van hooibergen hangen af van een aantal keuzes. Kiest u voor een authentieke hooiberg, dan kiest u voor maatwerk en kwaliteit. Deze keuzes zijn sterk bepalend voor het eindresultaat en niet te vergelijken met een prefab tuinhuis of terrasoverkapping die niet de bouw, maar alleen de vorm van een hooiberg hebben.

De prijzen in onze offertes zijn altijd totaalprijzen. Dat wil zeggen inclusief het ontwerp, de voorbereiding, graafwerkzaamheden, houtconstructie, de afwerking met riet en inclusief btw.

Hooiberg bouwen met flexibele functie

De authentieke, duurzame constructie van onze hooibergen is altijd dragend. Het voordeel daarvan is dat een carport of de terrasoverkapping in de toekomst eenvoudig wordt omgebouwd tot buitenkeuken of gastenverblijf. Bij een niet authentiek gebouwde hooiberg is de kap niet in hoogte verstelbaar en zijn de wanden vaak dragend voor de constructie, waardoor de hooiberg minder makkelijk voor andere functies te gebruiken is.

“De verhoudingen, de typische bouwstijl en de kenmerkende details, alles moet kloppen. Zij geven de hooiberg zijn typische karakter.”

Hooiberg bouwen: is een vergunning vereist?

Voor de nieuwbouw van hooibergen is in bijna alle gemeenten een vergunning vereist. Voor de restauratie is geen vergunning vereist. Regels omtrent dorps- en vergezichten kunnen verschillen per gemeente. Het is verstandig te informeren naar het beleid en de regelgeving binnen uw gemeente.

Wilt u een hooiberg op maat, die perfect past bij uw (monumentale) woning en erf?

Een eerste adviesgesprek is gratis en vrijblijvend.

tasvloer met slieten

Pape Hooiberg

  • 20 jaar ervaring met authentieke hooibergen bouwen
  • Specialistische kennis van streekgebonden bouwstijlen
  • 100% maatwerk, passend bij uw erf
  • Lokaal gewonnen hout en duurzame materialen
  • 10 jaar garantie op de volledige hooiberg

Onze authentieke types hooibergen

Reviews

Paul van Dormael - Soest
"Ik wilde graag een hooibergschuur laten bouwen die goed past bij deze locatie en het landelijk gebied van Soest. Ik zocht daarvoor iemand die het op de originele, ambachtelijk manier kon bouwen. Rutger Pape kwam bij mij over als een betrouwbare bouwer en ik had al eerder gerealiseerde projecten van hem bekeken. Ik ben heel tevreden over de werkwijze, het nakomen van afspraken, de gebruikte materialen en het uiteindelijke resultaat. Het contact was plezierig en de prijs-kwaliteitsverhouding is goed. Je krijgt echt ‘waar voor je geld’. Bedankt!"
Henk Larsen - Eemnes
“Op zoek naar iemand die een zo origineel mogelijke hooiberg kon bouwen, kwam ik bij Pape Hooiberg terecht. Bij het gesprek was er een juiste klik, en werd heel duidelijk begrepen wat mijn wensen waren. Het aanbod was binnen mijn verwachting en het resultaat en afspraken laten niets te wensen over! Ik zou zeker een ander adviseren door Pape een hooiberg te laten bouwen, omdat ze dit met passie doen en ik zeer tevreden ben over het resultaat.”

Wilt u een hooiberg op maat, die perfect aansluit bij de stijl van uw woning of erf?