authentieke rieten kap met strobundels voor de roeden
bergijzer
kapconstructie 4 roedige hooiberg
kapconstructie wilgentakken
4 roedige hooiberg
authentieke bergwinde
bezaagde bergroede

Voor een klant in Hove (België) die zijn boerderij laat restaureren hebben wij een authentieke hooiberg mogen maken. De hooiberg is natuurgetrouw nagemaakt aan de hand van oude foto’s.

Deze hooiberg was voor ons in meerdere opzichten bijzonder. Zo hebben wij de bleeslatten waarop het riet wordt gebonden geschild, de roeden zijn met de hand bezaagd voor een ouderwetse look, de pinnen waarop de kap rust, hebben wij door een ouderwetse smid laten smeden en ook hebben wij een authentieke en oude bergwinde gevonden en laten restaureren. Al met al een zeer geslaagd project met een zeer tevreden klant.

Pape Hooiberg

  • 20 jaar ervaring met authentieke hooibergen bouwen
  • Specialistische kennis van streekgebonden bouwstijlen
  • 100% maatwerk, passend bij uw erf
  • Lokaal gewonnen hout en duurzame materialen
  • 10 jaar garantie op de volledige hooiberg

Wilt u meer weten over de prijzen van een hooiberg of de mogelijkheden op uw erf?

Een adviesgesprek is gratis en vrijblijvend.

Onze authentieke types hooibergen

Reviews

Paul van Dormael - Soest
"Ik wilde graag een hooibergschuur laten bouwen die goed past bij deze locatie en het landelijk gebied van Soest. Ik zocht daarvoor iemand die het op de originele, ambachtelijk manier kon bouwen. Rutger Pape kwam bij mij over als een betrouwbare bouwer en ik had al eerder gerealiseerde projecten van hem bekeken. Ik ben heel tevreden over de werkwijze, het nakomen van afspraken, de gebruikte materialen en het uiteindelijke resultaat. Het contact was plezierig en de prijs-kwaliteitsverhouding is goed. Je krijgt echt ‘waar voor je geld’. Bedankt!"
Henk Larsen - Eemnes
“Op zoek naar iemand die een zo origineel mogelijke hooiberg kon bouwen, kwam ik bij Pape Hooiberg terecht. Bij het gesprek was er een juiste klik, en werd heel duidelijk begrepen wat mijn wensen waren. Het aanbod was binnen mijn verwachting en het resultaat en afspraken laten niets te wensen over! Ik zou zeker een ander adviseren door Pape een hooiberg te laten bouwen, omdat ze dit met passie doen en ik zeer tevreden ben over het resultaat.”

Wilt u een hooiberg op maat, die perfect aansluit bij de stijl van uw woning of erf?